Wie schrijft die blijft.

Via ons blog kunt u ons volgen, maar ook terug kijken naar alle mooie momenten die we met elkaar beleefd hebben. We hopen u ook de komende jaren te ontmoeten aan de Heiligeweg, maar willen ook graag via deze weg met u in verbinding blijven.


 

Column Een tientje dat goud waard is.

Het is op deze plaats al vaker opgemerkt maar ik doe dat nu opnieuw: ‘Het zijn de kleine dingen die er toe doen’. Dat geldt zeker binnen en rond ons inloophuis. Op zondag 27 oktober jl. bleek dat eens temeer. Tijdens de ochtenddienst in de ‘Open Kring’ in Stadshagen mocht ik een korte toelichting geven over het reilen en zeilen van de Bres. Immers, het weekend erna zou een fancyfair worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd was voor de Bres.

Hardloopnieuws van de Guppies!

Zoals eerder al geschreven zijn we in april 2019 met een hardloopgroepje gestart vanuit de Bres.
Met één bezoeker zijn we gestart. Dat ging goed, elke week liepen we en hij/wij gingen snel vooruit.

Zwolse Haringparty 19 juni 2019

Met een podium op het Grote Kerkplein, tenten, barretjes, muziek en haringuitgiftepunten organiseert de Zwolse Rotaryclub de derde Zwolse Haringparty. Wat heeft de Bres met zoute haring te maken zou je denken, heel veel blijkt tijdens de turbulente veiling van het eerste vaatje Zwolse haring. Dit jaar gaat de helft van de opbrengst namelijk naar het inloophuis de Bres.

De Bres krijgt opknapbeurt

Je hoeft geen professionele schilder te zijn om de Bres er tiptop uit te laten zien……  dat heeft een groep Bressers bewezen!

Het idee, ontstaan na de vervanging van de oude stoelen, krijgt steeds vastere vorm: het interieur van de Bres moet opgeknapt worden.

Hardlopen bij de Bres

Half april zijn we met een aantal mensen een hardlooptraining gestart! Tony, Dini, Karin en Hendrie gaan elke dinsdag rond 16.30u in het parkje bij parkeerdek Noordereiland een aantal rondjes hardlopen. We zijn heel langzaam gestart en bouwen het rustig op maar hebben al 5km gehaald. We hopen natuurlijk op uitbreiding van het groepje.

Even voorstellen Karin

Mijn naam is Karin (22) uit Zwolle. Ik doe de opleiding HBO sociaal werk op Windesheim en zit nu in het tweede leerjaar. Al twee jaar doe ik vrijwilligerswerk op de zondag bij inloophuis de Bres.
Nu ik vanuit school vrije keuzeruimte moest invullen met vrijwilligerswerk, besloot ik hier nog wat meer te werk te gaan. Dit heb ik als erg positief ervaren, waardoor ik besloten heb om in de zomervakantie nog door te gaan bij inloophuis de Bres met het verrichten van vrijwilligerswerk.

 

 

Zo zijn we een familie……

Zo zijn we een familie…… Aldus een bezoeker tijdens de maaltijd, vergenoegd om zich heen kijkend, op zoek naar bevestiging.

De ervaring van coördinatoren en vrijwilligers van de Bres is dat de bezoekers zelden voor zichzelf koken en vaak afgaan op gratis aangeboden maaltijden in de stad, denk hierbij o.a.:  Er is hoop eetcafé, de Soepbus en de aanloop in de Plantagekerk. 

Bij Inloop De Bres gaan de voetjes van de vloer!

Aandacht, ontspanning én fijn verzorgde voeten. Bezoekers van de Bres genoten afgelopen week zichtbaar van de pedicure behandeling waarop ze werden getrakteerd door het Pedicure Netwerk Zwolle.

De Bres werkt samen met Zwolle Unlimited

31 mei en 1 juni heeft de Bres podium geboden aan de verhalenvertelster Nanette Poortinga uit Kampen. De Bres was als locatie onderdeel van de ‘echt-gebeurd’ verhalenroute van het Zwolle Unlimited festival. Het verhaal ging over een ongeboren, overleden kindje en het onder ogen zien van angst. Een pittig verhaal maar mooi verteld. De vertelster kreeg warme reacties. In totaal zijn er 9 bezoekersgroepjes van het festival geweest om de voorstelling te zien.

Even voorstellen Dini Holstege

Ik wil me even voorstellen. Mijn naam is Dini Holstege, ik ben 57 jaar, heb twee geweldige kinderen: een dochter van 22 en een zoon van 16 jaar. Ik woon samen met mijn lief Willem, mijn zoon en een hond en een kat.

Column Opfrisbeurt

Of het nu gebouwen zijn of mensen, alles heeft wel eens een soort opfrisbeurt nodig. Dat is dus zeker ook van toepassing voor de Bres, haar bestuur, coördinatoren, vrijwilligers en (vooral niet te vergeten) haar bezoekers.

De Bres aanwezig op het vrijwilligersfestijn

De krant kopte vandaag dat Zwolle een fijne stad is om te wonen, 80% van de Zwollenaren is tevreden!!  Buiten dat hoorden we tijdens het vrijwilligersfestijn in de Spiegel dat 62% van de Zwollenaren vrijwilligerstaken heeft.  Het thema van de avond was “Verbinden”, er waren 3 prijzen beschikbaar gesteld voor die instanties die het thema volgens de jury het beste benaderden. Natuurlijk had de Bres zich ook aangemeld om mee te dingen naar de prijs. Wij verbinden onze bezoekers aan de stad.  Helaas hoorden we niet bij de genomineerden. Toch vonden we het een hele eer om met een aantal vrijwilligers aanwezig te zijn op deze spetterende avond. We weten dat we gewaardeerd worden door de bezoekers van de Bres, nu voelden we ons gewaardeerd door de Zwolse samenleving.  Voor de 25 vrijwilligers van de Bres is dit een hele mooie opsteker.