Even voorstellen Karin

Mijn naam is Karin (22) uit Zwolle. Ik doe de opleiding HBO sociaal werk op Windesheim en zit nu in het tweede leerjaar. Al twee jaar doe ik vrijwilligerswerk op de zondag bij inloophuis de Bres.
Nu ik vanuit school vrije keuzeruimte moest invullen met vrijwilligerswerk, besloot ik hier nog wat meer te werk te gaan. Dit heb ik als erg positief ervaren, waardoor ik besloten heb om in de zomervakantie nog door te gaan bij inloophuis de Bres met het verrichten van vrijwilligerswerk.

 

 

De tijd bij de Bres heb ik als erg leerzaam ervaren. Het is goed om te ontdekken op wat voor manier je goed doorgang kan krijgen tot de leefwereld van de ander. In het contact met anderen is het belangrijk om onbevooroordeeld te werk te gaan. Als mensen de moed bijvoorbeeld verzameld hebben om gemaakte fouten uit het verleden met jou te delen, is het belangrijk om een luisterend oor te bieden in plaats van een veroordelend oor.

Bij de Bres heb ik het contact met de mensen positief ervaren. Ik heb gemerkt dat als je respect voor de ander hebt, je deze ook terug krijgt. De diversiteit van mensen die de Bres bezoeken leverde nieuwe inzichten op. Je krijgt hierbij kennis van psychiatrische problematiek, autisme en niet aangeboren hersenletsel (NAH). Dit kan ik goed meenemen naar mijn jaarstage bij GGNet.

Het is leuk om met de bezoekers een spel te spelen, een praatje te maken of bijvoorbeeld een mooie dieren tekening te maken.

Ik doe ook iedere week mee met de hardloop ronde. Het is mooi om te zien hoeveel vordering hierbij plaatsvindt. De deelnemer heeft intrinsieke motivatie om zijn doel te bereiken, waar ik veel respect voor heb.