Wie schrijft die blijft.

Via ons blog kunt u ons volgen, maar ook terug kijken naar alle mooie momenten die we met elkaar beleefd hebben. We hopen u ook de komende jaren te ontmoeten aan de Heiligeweg, maar willen ook graag via deze weg met u in verbinding blijven.


 

Even voorstellen Dini Holstege

Ik wil me even voorstellen. Mijn naam is Dini Holstege, ik ben 57 jaar, heb twee geweldige kinderen: een dochter van 22 en een zoon van 16 jaar. Ik woon samen met mijn lief Willem, mijn zoon en een hond en een kat.

Column Opfrisbeurt

Of het nu gebouwen zijn of mensen, alles heeft wel eens een soort opfrisbeurt nodig. Dat is dus zeker ook van toepassing voor de Bres, haar bestuur, coördinatoren, vrijwilligers en (vooral niet te vergeten) haar bezoekers.

De Bres aanwezig op het vrijwilligersfestijn

De krant kopte vandaag dat Zwolle een fijne stad is om te wonen, 80% van de Zwollenaren is tevreden!!  Buiten dat hoorden we tijdens het vrijwilligersfestijn in de Spiegel dat 62% van de Zwollenaren vrijwilligerstaken heeft.  Het thema van de avond was “Verbinden”, er waren 3 prijzen beschikbaar gesteld voor die instanties die het thema volgens de jury het beste benaderden. Natuurlijk had de Bres zich ook aangemeld om mee te dingen naar de prijs. Wij verbinden onze bezoekers aan de stad.  Helaas hoorden we niet bij de genomineerden. Toch vonden we het een hele eer om met een aantal vrijwilligers aanwezig te zijn op deze spetterende avond. We weten dat we gewaardeerd worden door de bezoekers van de Bres, nu voelden we ons gewaardeerd door de Zwolse samenleving.  Voor de 25 vrijwilligers van de Bres is dit een hele mooie opsteker.

Bowlen bij Urbana, een te gek sinterklaasfeest

De lijst voor de aanmeldingen lijkt op het eerste gezicht de boodschap af te geven “gaan we wel, of gaan we niet”. Op een bepaald punt nemen de aanmeldingen een vlucht, zouden we een maximum moeten instellen, vragen we ons af. Gelukkig kan iedereen mee die wil en de activiteit blijkt een schot in de roos te zijn.

De Bres weer elke zondag open

Samenwerk dat is pas sterk. Met als resultaat een warm welkom op zondagmiddag in De Bres. Dit schrijven we vorig jaar over de extra openstelling op de zondag die toen was gerealiseerd. En ook dit jaar is het weer gelukt om De Bes deze wintermaanden extra open te hebben. Dit gebeurt met vrijwilligers vanuit verschillende kerken op initiatief vanuit het Diaconaal Platform in samenwerking met de Plantagekerk, CGK Zwolle en Zwolle Actief. De Bres is tot 1 april elke zondagmiddag geopend!


Even voorstellen Karin

Mijn naam is Karin (22) uit Zwolle. Ik doe de opleiding HBO sociaal werk op Windesheim en zit nu in het tweede leerjaar. Al twee jaar doe ik vrijwilligerswerk op de zondag bij inloophuis de Bres.
Nu ik vanuit school vrije keuzeruimte moest invullen met vrijwilligerswerk, besloot ik hier nog wat meer te werk te gaan. Dit heb ik als erg positief ervaren, waardoor ik besloten heb om in de zomervakantie nog door te gaan bij inloophuis de Bres met het verrichten van vrijwilligerswerk.

 

 

Een plek in De Herberg

In Zwolle kunnen mensen die eenzaam zijn of geen thuis hebben overdag bij De Bres terecht. Sommige bezoekers gaan ’s avonds naar hun huis maar niet iedereen heeft een dak boven zijn of haar hoofd of een slaapplek voor de nacht. Dan kan je in Zwolle terecht bij De Herberg.

Voorwoord nieuwsbrief oktober 2018

Het ‘gewone’ werk is weer begonnen. De vakantieperiode ligt achter ons. Vaak een mooie periode waarin mensen op vakantie zijn geweest in ons land of in het buitenland.