Hardloopnieuws van de Guppies!

Zoals eerder al geschreven zijn we in april 2019 met een hardloopgroepje gestart vanuit de Bres.
Met één bezoeker zijn we gestart. Dat ging goed, elke week liepen we en hij/wij gingen snel vooruit.

Hoopvol dus…..totdat de bezoeker om redenen van lijf en geest er toch tijdelijk mee moest stoppen. Tijdelijk werd wat langer en dus hebben we besloten een zomerstop in te lassen in augustus. Daarna was er echter nog geen verbetering en zo moesten we met tegenzin besluiten om het groepje te stoppen. Echter, zoals wel vaker in dit soort situaties op De Bres, kwam er onverwachts een bezoeker opduiken die vroeg: “Hé Dini, wanneer gaan we nou hardlopen?”.
Aangenaam verrast maar ook met enige voorzichtigheid zijn we gaan bespreken wat daar nodig voor zou zijn.  Voor betreffende bezoeker was het een probleem dat hij geen hardloopschoenen had. Het werd me duidelijk dat hij het hardlopen een serieuze kans zou geven. Doorzetten en volhouden, zou in zijn geval een doel zijn, niet alleen het hardlopen op zich. Met deze overtuiging ben ik naar Eddie Sevink van hardloopwinkel Run2Day gestapt, wetende dat hij altijd bereid is mee te denken als het om hardlopen gaat. Hij heeft belangeloos een paar goede tweedehandsschoenen beschikbaar gesteld, waarvoor dank uiteraard!
Bezoeker A had inmiddels bezoeker B ook zover gekregen dat hij mee zou lopen en zo zijn we hoopvol weer gestart in september met Tony en Dini als begeleiders vanuit de Bres en soms mijn hond voor de gezelligheid.
Elke week is het weer ‘spannend’ of we compleet zullen zijn en soms zijn er wat hobbels op de weg maar ‘so far so good’……WE LOPEN!!
We hebben onszelf ook van een naam voorzien; de GUPPIES. Ontstaan tijdens het lopen; drie van ons zijn jarig in maart met sterrenbeeld ‘vissen’ en we zijn beginnende lopers en we willen ons net als guppies graag snel uitbreiden met meer lopers.

Elke dinsdag om half 5 vanuit de Bres, wees welkom om mee te lopen!