• Welkom
  • Nieuws
  • Bij Inloop De Bres gaan de voetjes van de vloer!

Bij Inloop De Bres gaan de voetjes van de vloer!

Aandacht, ontspanning én fijn verzorgde voeten. Bezoekers van de Bres genoten afgelopen week zichtbaar van de pedicure behandeling waarop ze werden getrakteerd door het Pedicure Netwerk Zwolle.

De bezoekers van de Bres vinden het best even spannend om hun schoenen en sokken uit te doen. Maar na een eerste aarzeling genieten ze van de behandeling en de aandacht. Pedicure Hettie is onder de indruk van de goed verzorgde voeten van Henri. Henri vertelt: “Ik zit in de schoonmaak, dus ik maak voor mijn werk best veel kilometers. Het is noodzakelijk voor mijn werk dat ik mijn voeten goed verzorg. Daarom neem ik bijna iedere avond een voetenbadje.” Bezoekster Roos ging vroeger wel eens naar de pedicure. “Toen liep ik meestal op blote voeten en daardoor had ik ook last van eelt. Maar tegenwoordig zit ik meestal in mijn scootmobiel, dus eelt aan mijn voeten heb ik niet meer.” Pedicure Hettie kan aan de voeten van Roos toch zien dat ze veel op blote voeten heeft gelopen. “Je hebt sterke voetspieren”, zegt ze tegen Roos.

Pedicure Hanny Veldman vertelt: “Wij vinden dat Nederlanders hun voeten eigenlijk onderwaarderen. Naar de schoonheidsspecialiste gaan, vindt iedereen normaal, de voeten schieten er een beetje bij in. Wij vinden het als Pedicure Netwerk Zwolle belangrijk dat steeds meer mensen kennismaken met een goede behandeling voor de voeten. Daarom, maar vooral omdat wij de bezoekers van de Bres een gratis behandeling gunnen, hebben wij deze actie op poten gezet.”

De Bres aan de Heiligeweg is een laagdrempelig inloophuis voor mensen die moeite hebben sociaal en maatschappelijk aansluiting te vinden. Deze mensen hebben vaak weinig of geen sociale contacten of geen zinvolle dagbesteding. Het Pedicure Netwerk Zwolle zorgt voor scholing en netwerkbijeenkomsten voor pedicures in de regio Zwolle.

Geschreven door Erna Oosterveen voor De Swollenaer