Wie schrijft die blijft.

Via ons blog kunt u ons volgen, maar ook terug kijken naar alle mooie momenten die we met elkaar beleefd hebben. We hopen u ook de komende jaren te ontmoeten aan de Heiligeweg, maar willen ook graag via deze weg met u in verbinding blijven.


 

Activering in de Bres op maat gesneden!

In de Bres werken we vanuit de presentietheorie. Dat wil zeggen dat de gastvrouwen/-heren aansluiting zoeken bij wie de ander is, met zijn haar levensverhaal of gewoonten. Daar stemmen zij  op af. Want wat goed is voor de één, is niet automatisch goed voor de ander. Ze zijn niet alleen maar bezig zijn met de nodige zorg en gastvrijheid, maar zijn alert zijn op wat mensen nog meer nodig hebben. Zoals erkenning, waardering, gezien en gehoord worden. Eén van de manieren om dit te doen is goed luisteren naar het hele verhaal van de bezoeker en je oordelen aan de kant zetten, ontvankelijk zijn voor de zienswijze van de ander! Zo ben je present voor de ander.

 

Goedvoets ontmoeten

(en hoe wonderlijk wegen kunnen lopen)

Een gerenommeerde schoenenzaak in Zwolle gaat sluiten, dat is al maanden bekend. Elke vrijdagmiddag lopen een bezoeker van de Bres en een coördinator voorbij deze zaak en filosoferen over wat er met de schoenen gaat gebeuren die niet meer verkocht kunnen worden. Vraag dit dan, adviseert de bezoeker die jammer genoeg tevens dakloos is. Maar de coördinator durft niet zo goed, ja waarom eigenlijk niet??

Zwolse theaters kookt voor inloophuis de Bres

Bron artikel: De Swollenaer.

In het kader van ‘Zwolse theaters helpt de buren’ koken de medewerkers van het restaurant KEES van Zwolse theaters op maandag 24 januari een maaltijd voor de gasten van inloophuis de Bres. 

 

Loopgroep de Bres wandelt het jaar uit met lichtbeeldenroute.

2021 was ondanks alle ingewikkeldheden rond Corona een goed jaar voor de Bres-loopgroep. We zijn allemaal voorzien van goede, nieuwe schoenen en zijn doorgaans met de hele club wekelijks aan het lopen geweest. Hier en daar een spijbelgevalletje of blessure maar eigenlijk mag dat geen naam hebben. Helaas werd de St. Nicolaasloop afgezegd die we samen zouden lopen.

 

Hoe inloophuis De Bres overeind blijft

Een kopje koffie, potje kaarten, kommetje soep. En vooral: Enige aanspraak. Dat is waarom zo'n dertig mensen dagelijks binnenlopen bij inloophuis De Bres. Het is de plek in Zwolle waar ze altijd terecht kunnen. Zelfs als de subsidie wegvalt, of een pandemie de deuren dicht dwingt. Drie telefoongesprekken over hoe De Bres en haar bezoekers overeind blijven.

 

In Memoriam Hendrik Goris

Hendrik was jarenlang een regelmatige bezoeker van de Bres, we herinneren hem als een rustige liefdevolle en vriendelijke man, die helaas een triest leven heeft gekend. Een periode uit zijn leven werd beheerst door een verslaving aan alcohol en drugs, met als gevolg dat hij op afstand van zijn familie kwam te staan. Er kwam gelukkig een  moment dat hij besloot in één keer te stoppen met de middelen waaraan hij verslaafd was ‘Cold turkey’. 

      

Lunchwandeling voor (toekomstige) raadsleden

Vandaag organiseerden we in Zwolle onder het credo ‘in Zwolle werken we samen, er is een plek voor iedereen’, samen met Zwolle Actief, De Bres, Creating Balance en de Herberg een lunchwandeling voor (toekomstige) raadsleden. De wandeling bracht de raadsleden langs een aantal plekken die in Zwolle belangrijk zijn voor dak- en thuisloze mensen omdat zij zich op deze plekken welkom voelen en hulp- en onderdak ontvangen.

 

Verbinden met kerst in het corona tijdperk, hoe doe je dat?

Oók dit jaar, gezien de 1,5 meter afstand die we binnen moeten handhaven, geen warm onthaal voor iedereen te gelijk in de Bres tijdens de kerstdagen van 2021. Jammer, maar de Bres zou de Bres niet zijn als we niet gaan kijken wat dan wel kan…… De vrijwilligers van de vrijdag overleggen met elkaar en komen tot een plan: ze maken gezellige tasjes gevuld met leuke “kerstattenties” en lekkere dingen, die iedereen die dat wil mee kan nemen om ’s avonds op hun eigen stekkie van te genieten.

 

Oliebollenactie voor De Bres

Wat een hartverwarmend, mooi initiatief is er geweest in de Vermeerstraat (achter Hedon). Rinske en Freddy Mulder wonen daar en hebben in hun straat aangekondigd dat ze oliebollen wilden gaan bakken op oudjaarsdag. Dat hadden ze het jaar ervoor ook gedaan voor een ander doel.

 

 

 

Sinterklaas bij De Bres

Zondag 5 december heeft stichting Present ervoor gezorgd dat Sinterklaas en twee kleurrijke Pieten de Bres kwamen bezoeken. En oh wat blijft dat altijd een spannende toestand. 

Activiteiten mogen weer, wat een verademing!

Er mag in de Bres weer gekaart, gesjoeld, gepuzzeld en de krant gelezen worden. Ook is er een begin gemaakt met creatieve middagen. Wat een plezier om mee te maken en te zien. De Bres wordt fleuriger van blije bezoekers!!

 

 

 

 

Nieuwe loopschoenen en kleding voor lopers van De Bres

Gisteren zijn 2 lopers van begeleidster Dini van De Bres voorzien van nieuwe loopschoenen en een lekkere korte loopbroek voor de zomer. Zo kunnen ze er voorlopig weer tegen aan. Run2Day weer bedankt voor jullie bijdrage. Samen kom je verder!