De Bres aanwezig op het vrijwilligersfestijn

De krant kopte vandaag dat Zwolle een fijne stad is om te wonen, 80% van de Zwollenaren is tevreden!!  Buiten dat hoorden we tijdens het vrijwilligersfestijn in de Spiegel dat 62% van de Zwollenaren vrijwilligerstaken heeft.  Het thema van de avond was “Verbinden”, er waren 3 prijzen beschikbaar gesteld voor die instanties die het thema volgens de jury het beste benaderden. Natuurlijk had de Bres zich ook aangemeld om mee te dingen naar de prijs. Wij verbinden onze bezoekers aan de stad.  Helaas hoorden we niet bij de genomineerden. Toch vonden we het een hele eer om met een aantal vrijwilligers aanwezig te zijn op deze spetterende avond. We weten dat we gewaardeerd worden door de bezoekers van de Bres, nu voelden we ons gewaardeerd door de Zwolse samenleving.  Voor de 25 vrijwilligers van de Bres is dit een hele mooie opsteker.

Wat draagt de Bres bij  aan verbinding met de stad Zwolle.
De Bres heeft de woorden ontmoeten en verbinden hoog in het vaandel staan, we willen graag dat onze bezoekersgroep zichtbaar wordt voor de hele  samenleving, zodat we een inclusieve samenleving kunnen zijn. Onze doelgroep wordt meestal wel gezien in de samenleving, maar vaak in negatieve zin. Echt verbinden met de samenleving  is pas mogelijk als de doelgroep gezien wordt en vanuit dat gezien worden ook geaccepteerd wordt. Hierin zijn onze vrijwilligers van groot belang, dit zijn mensen vanuit de Zwolse samenleving die de bezoekers "zien" en accepteren hoe ze zijn, ze kennen hun "makkers",  voor hen zijn ze een onderdeel van de Zwolse samenleving. Dus al ziet onze bezoeker er soms anders uit dan gangbaar is, is hij/zij in de war, of is het gedrag minder aangepast, bij de Bres zijn we samen Zwolle, dat dragen we graag uit.
Wanneer de Bres als organisatie zich moet presenteren in de samenleving, zijn onze steengoede gitarist en pianist vaak van de partij. Het mes snijdt dan aan twee kanten, de Bres verlevendigt de presentatie en de bezoeker kan zijn kwaliteiten zichtbaar maken aan een deel van de samenleving.  "Ik werk aan mijn netwerk" zegt de pianist heel eigentijds, als wij hem vragen voor iets.  Bij het bezoeken van een belangrijke raadsvergadering gingen bezoekers mee, dit gaf wat overlast in de zaal en niet iedereen zat er op te wachten, maar we werden gezien en dat is het begin van de acceptatie. De mensen van de Bres denken er met een glimlach aan terug!
Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een groep vrijwilligers die de Bres in hun hart hebben zitten!!

Verbinden betekent ook dat de Bres een deel is van een netwerk van organisaties, onze bezoekers kennen deze organisaties en de namen van de medewerkers,  dit geeft een vertrouwd gevoel en verbondenheid. Als organisaties vullen we elkaar aan, bij de Bres kunnen de bezoekers even uitrusten om weer energie op te doen om te participeren middels de andere organisaties. Zo leven we echt "samen" en valt er in onze Zwolse samenleving niemand buiten de boot.