Wie schrijft die blijft.

Via ons blog kunt u ons volgen, maar ook terug kijken naar alle mooie momenten die we met elkaar beleefd hebben. We hopen u ook de komende jaren te ontmoeten aan de Heiligeweg, maar willen ook graag via deze weg met u in verbinding blijven.


 

Blauwe Kei voor Warmlopers

Hardloopgroep De Warmlopers is dinsdagavond beloond met de Blauwe Kei. Jan Bakker, nestor van De Warmlopers nam de prijs in ontvangst bij De Brilmeester. De Blauwe Kei is bestemd voor Zwollenaren die zich belangeloos inzetten voor mede-stadsgenoten. 

Vorig jaar kreeg Inloophuis De Bres deze prijs. Volgens traditie mag de winnaar van de prijs bepalen wie de prijs daarna krijgt en zo de Blauwe Kei doorgeven. De keuze van De Bres viel op De Warmlopers. De hardlopers van deze hardloopgroep lopen voor goede doelen. “De Warmlopers hebben veel voor ons gedaan”, aldus Dinie Holstege. Ze is samen met Gea van Hulst coördinator van De Bres en reikte dinsdagavond de prijs uit aan Bakker. “De Warmlopers is een mooie groep mensen”, sprak Holstege. 

 

Paasbrunch De Bres 28 maart 2024

We hebben een heerlijke Paasbrunch gehad die door iedereen werd gewaardeerd. Dankzij een gift van een mevrouw, konden we er echt iets extra lekkers van maken met soep, haring, broodjes, beleg, heerlijke salades en een toetje. Vrijwilligster Jopie heeft kippensoep en een toetje gemaakt en met Gea de boodschappen gedaan. Het zag er werkelijk prachtig uit. Bezoekster Jannie heeft nog een mooi gedicht voorgedragen. Hierbij een mooie foto om een indruk te krijgen.

In memoriam Alie Bakker

Afgelopen vrijdag bereikte ons het verdrietige bericht dat Alie Bakker donderdag 16 november is overleden. Alie was sinds november 2016 verbonden aan De Bres. Eerst als vrijwilliger en later als een van de coördinatoren. Dit dienstverband was onlangs beëindigd vanwege gezondheidsredenen en Alie . wilde haar energie graag op haar behandeltraject richten. Ondanks dat we hiermee een bevlogen en betrokken coördinator gingen missen, snapten we dit besluit.

 

Blauwe Kei voor Inloophuis De Bres

De vrijwilligers van Inloophuis De Bres hebben voor een jaar de Blauwe Kei in hun bezit. Maandag kregen zij de prijs uitgereikt door een afvaardiging van Eetcafé Er is Hoop Zwolle, de winnaar van de Blauwe Kei in 2021. Deze prijs is bestemd voor Zwollenaren die zich belangeloos inzetten voor mede-stadsgenoten. 

 

De Bres op bezoek bij de Alternatieve Nachtmis in Odeon

Op uitnodiging van de Zwolse theaters zijn een aantal bezoekers van de Bres 24 december met twee vrijwilligers naar Odeon geweest om daar te genieten van een diner en de “Alternatieve Nachtmis”. Om 18:30 uur was er afgesproken bij Odeon. Toen de vrijwilligers arriveerden zaten bijna al degene die zich hadden aangemeld al aan tafel, wachtend op wat komen ging.

 

 

Nieuwe piano voor de Bres!

Dankzij een bijdrage van de warmlopers kon de Bres een mooie nieuwe piano aanschaffen bij De Graaf. Deze werd feestelijk onthuld door Jan en Freddy van de Warmlopers en ingewijd door Reinder van Raalte met Margriet Bruggemans op zang! Met een hapje en een drankje erbij was het een hele gezellige middag. We bedanken hardloopgroep de Bres en Warmlopers voor hun inzet!

 

Actie Warmlopers ten bate van de Bres.

Wat zijn wij enorm verrast door de opbrengst van de Warmlopers-actie voor inloophuis De Bres! Maar liefst €10.465,- heeft deze actie opgebracht. Bedankt donateurs.

Vlnr: Peter, Hendry, Ans, Adem, Dini, Jan (Dave ontbreekt op de foto).

 

Gift voor de Bres vanuit De Oosterkerk

De afgelopen week ontvingen we een mooie gift namens de Oosterkerk. De werkgroep Evangelisatie van de Oosterkerk overhandigden voor het tweede jaar een krentenbrood van Bakker Bril aan kerkleden van 80+. Mensen onder 80 konden een krentenbrood kopen. Die winst, het bedrag van € 250,- is aan De Bres geschonken. We zijn hier erg blij mee en dankbaar dat we elke keer weer op diverse manieren steun uit de Zwolse samenleving ontvangen. 

Omgekeerde wereld…

Soms zijn er mooie verrassingen in het bestaan van De Bres. 4 April was zo’n dag! Een bezoeker van De Bres heeft ons getrakteerd op een high tea bij Sara’s Sweets. Diegene wilde eens iets voor vrijwilligers en coördinatoren terug doen op een plaats buiten De Bres zodat we een echt uitje zouden hebben. Dit aanbod bracht ons in eerste instantie in verwarring omdat we zo gewend zijn dat wij ‘geven’ en niet ‘ontvangen’. Maar de dankbaarheid die eruit spreekt doet ons echt goed.

 

Sinterklaas bij De Bres

Wat een leuke Sinterklaasmiddag hebben we gehad bij de Bres! Altijd weer een beetje de spanning voordat de Sint er is en lol met pepernoten gooiende Pieten die een hele gezellige sfeer meebrachten. Zij mengden zich onder de bezoekers en iedereen heeft een leuk tasje meegekregen met sokken, doucheschuim, spons en een chocoladeletter. Mooi dat Stichting Present ook dit jaar weer heeft weten te regelen dat Sinterklaas ons bezocht.

Bowlen met De Bres en Hair2Day!

Wat een leuke middag hebben we gehad maandag 6 november 2023 met bezoekers, vrijwilligers, fotograaf Job en de kapsters van Hair2Day. De kapsters hebben op het bevrijdingsfestival afgelopen 5mei staan knippen en de opbrengst daarvan was voor een uitje voor de bezoekers van inloophuis De Bres. Nog leuker werd het toen we bedachten dat ook de kapsters mee zouden gaan. Daarmee werd het echt een gezellige middag. Bezoekers genieten van hun leuke gezelschap en andersom.

 

Decembermaand, doorgaans koud, nat en donker!

Opmerking hierover van één van onze vaste bezoekers: de muren komen op me af, daarom sta ik al zo vroeg bij de Bres voor de deur! De maand december zit voor een heleboel mensen ondanks het weer, vaak vol met glitter- en glamourmomenten lijkt wel. De nadruk ligt óók in de reclame tijdens de feestdagen op samenzijn en familiegevoel. Maar veel van onze bezoekers kunnen hier niet of nauwelijks in meegaan. “Niemand mag met de Kerst alleen zijn” een boodschap die iedereen aanspreekt, maar voor onze bezoekers betekent het vaak dat ze met hun neus op de werkelijkheid gedrukt worden in deze dagen en geconfronteerd worden met eenzaamheid.

 

 

Feestelijke boottocht De Bres ter ere van 20 jarig jubileum!

Bekijk hier een mooie sfeerimpressie van de boottocht van de Bres met bezoekers én vrijwilligers. Deze boottocht was ter ere van het 20 jarig bestaan van de Bres. Eigenlijk al gepland voor 2 jaar geleden, maar 7 september was het dan eindelijk zover. 

  

 

 

 

Loopgroep De Bres doet mee aan de 4 Mijl van Zwolle!

Na een meer of minder goede voorbereiding (trainen is vaak minder boeiend dan deelname aan een evenement) zijn we toch gestart en gefinisht met de deelnemers die niet geblesseerd waren (die laatste heeft ons opgewacht aan de finish). Ans, Dave, Adem en Dini hebben de afstand van de 4EM gelopen, dat is 6,4 kilometer. Jan (de nestor van de Warmlopers) heeft de halve marathon uitgelopen. Voor iedereen een geweldige prestatie en een soort beloning na al die trainingsrondjes in Coronatijd en uitgestelde wedstrijdjes.