Wie schrijft die blijft.

Via ons blog kunt u ons volgen, maar ook terug kijken naar alle mooie momenten die we met elkaar beleefd hebben. We hopen u ook de komende jaren te ontmoeten aan de Heiligeweg, maar willen ook graag via deze weg met u in verbinding blijven.


 

Blauwe Kei voor Inloophuis De Bres

De vrijwilligers van Inloophuis De Bres hebben voor een jaar de Blauwe Kei in hun bezit. Maandag kregen zij de prijs uitgereikt door een afvaardiging van Eetcafé Er is Hoop Zwolle, de winnaar van de Blauwe Kei in 2021. Deze prijs is bestemd voor Zwollenaren die zich belangeloos inzetten voor mede-stadsgenoten. 

 

De Bres op bezoek bij de Alternatieve Nachtmis in Odeon

Op uitnodiging van de Zwolse theaters zijn een aantal bezoekers van de Bres 24 december met twee vrijwilligers naar Odeon geweest om daar te genieten van een diner en de “Alternatieve Nachtmis”. Om 18:30 uur was er afgesproken bij Odeon. Toen de vrijwilligers arriveerden zaten bijna al degene die zich hadden aangemeld al aan tafel, wachtend op wat komen ging.

 

 

Nieuwe piano voor de Bres!

Dankzij een bijdrage van de warmlopers kon de Bres een mooie nieuwe piano aanschaffen bij De Graaf. Deze werd feestelijk onthuld door Jan en Freddy van de Warmlopers en ingewijd door Reinder van Raalte met Margriet Bruggemans op zang! Met een hapje en een drankje erbij was het een hele gezellige middag. We bedanken hardloopgroep de Bres en Warmlopers voor hun inzet!

 

Actie Warmlopers ten bate van de Bres.

Wat zijn wij enorm verrast door de opbrengst van de Warmlopers-actie voor inloophuis De Bres! Maar liefst €10.465,- heeft deze actie opgebracht. Bedankt donateurs.

Vlnr: Peter, Hendry, Ans, Adem, Dini, Jan (Dave ontbreekt op de foto).

 

Gift voor de Bres vanuit De Oosterkerk

De afgelopen week ontvingen we een mooie gift namens de Oosterkerk. De werkgroep Evangelisatie van de Oosterkerk overhandigden voor het tweede jaar een krentenbrood van Bakker Bril aan kerkleden van 80+. Mensen onder 80 konden een krentenbrood kopen. Die winst, het bedrag van € 250,- is aan De Bres geschonken. We zijn hier erg blij mee en dankbaar dat we elke keer weer op diverse manieren steun uit de Zwolse samenleving ontvangen. 

Lunchwandeling voor (toekomstige) raadsleden

Vandaag organiseerden we in Zwolle onder het credo ‘in Zwolle werken we samen, er is een plek voor iedereen’, samen met Zwolle Actief, De Bres, Creating Balance en de Herberg een lunchwandeling voor (toekomstige) raadsleden. De wandeling bracht de raadsleden langs een aantal plekken die in Zwolle belangrijk zijn voor dak- en thuisloze mensen omdat zij zich op deze plekken welkom voelen en hulp- en onderdak ontvangen.

 

Verbinden met kerst in het corona tijdperk, hoe doe je dat?

Oók dit jaar, gezien de 1,5 meter afstand die we binnen moeten handhaven, geen warm onthaal voor iedereen te gelijk in de Bres tijdens de kerstdagen van 2021. Jammer, maar de Bres zou de Bres niet zijn als we niet gaan kijken wat dan wel kan…… De vrijwilligers van de vrijdag overleggen met elkaar en komen tot een plan: ze maken gezellige tasjes gevuld met leuke “kerstattenties” en lekkere dingen, die iedereen die dat wil mee kan nemen om ’s avonds op hun eigen stekkie van te genieten.

 

Oliebollenactie voor De Bres

Wat een hartverwarmend, mooi initiatief is er geweest in de Vermeerstraat (achter Hedon). Rinske en Freddy Mulder wonen daar en hebben in hun straat aangekondigd dat ze oliebollen wilden gaan bakken op oudjaarsdag. Dat hadden ze het jaar ervoor ook gedaan voor een ander doel.

 

 

 

Decembermaand, doorgaans koud, nat en donker!

Opmerking hierover van één van onze vaste bezoekers: de muren komen op me af, daarom sta ik al zo vroeg bij de Bres voor de deur! De maand december zit voor een heleboel mensen ondanks het weer, vaak vol met glitter- en glamourmomenten lijkt wel. De nadruk ligt óók in de reclame tijdens de feestdagen op samenzijn en familiegevoel. Maar veel van onze bezoekers kunnen hier niet of nauwelijks in meegaan. “Niemand mag met de Kerst alleen zijn” een boodschap die iedereen aanspreekt, maar voor onze bezoekers betekent het vaak dat ze met hun neus op de werkelijkheid gedrukt worden in deze dagen en geconfronteerd worden met eenzaamheid.

 

 

Feestelijke boottocht De Bres ter ere van 20 jarig jubileum!

Bekijk hier een mooie sfeerimpressie van de boottocht van de Bres met bezoekers én vrijwilligers. Deze boottocht was ter ere van het 20 jarig bestaan van de Bres. Eigenlijk al gepland voor 2 jaar geleden, maar 7 september was het dan eindelijk zover. 

  

 

 

 

Loopgroep De Bres doet mee aan de 4 Mijl van Zwolle!

Na een meer of minder goede voorbereiding (trainen is vaak minder boeiend dan deelname aan een evenement) zijn we toch gestart en gefinisht met de deelnemers die niet geblesseerd waren (die laatste heeft ons opgewacht aan de finish). Ans, Dave, Adem en Dini hebben de afstand van de 4EM gelopen, dat is 6,4 kilometer. Jan (de nestor van de Warmlopers) heeft de halve marathon uitgelopen. Voor iedereen een geweldige prestatie en een soort beloning na al die trainingsrondjes in Coronatijd en uitgestelde wedstrijdjes.

 

Activering in de Bres op maat gesneden!

In de Bres werken we vanuit de presentietheorie. Dat wil zeggen dat de gastvrouwen/-heren aansluiting zoeken bij wie de ander is, met zijn haar levensverhaal of gewoonten. Daar stemmen zij  op af. Want wat goed is voor de één, is niet automatisch goed voor de ander. Ze zijn niet alleen maar bezig zijn met de nodige zorg en gastvrijheid, maar zijn alert zijn op wat mensen nog meer nodig hebben. Zoals erkenning, waardering, gezien en gehoord worden. Eén van de manieren om dit te doen is goed luisteren naar het hele verhaal van de bezoeker en je oordelen aan de kant zetten, ontvankelijk zijn voor de zienswijze van de ander! Zo ben je present voor de ander.

 

Goedvoets ontmoeten

(en hoe wonderlijk wegen kunnen lopen)

Een gerenommeerde schoenenzaak in Zwolle gaat sluiten, dat is al maanden bekend. Elke vrijdagmiddag lopen een bezoeker van de Bres en een coördinator voorbij deze zaak en filosoferen over wat er met de schoenen gaat gebeuren die niet meer verkocht kunnen worden. Vraag dit dan, adviseert de bezoeker die jammer genoeg tevens dakloos is. Maar de coördinator durft niet zo goed, ja waarom eigenlijk niet??

Zwolse theaters kookt voor inloophuis de Bres

Bron artikel: De Swollenaer.

In het kader van ‘Zwolse theaters helpt de buren’ koken de medewerkers van het restaurant KEES van Zwolse theaters op maandag 24 januari een maaltijd voor de gasten van inloophuis de Bres.