Maaltijd afhaal project

“Voor mij zijn jullie mijn surrogaatfamilie” zegt een bezoeker spontaan tijdens het afhalen van de wekelijkse maaltijd.“

Op maandag 11 mei 2020 is de Bres begonnen met het wekelijks koken van een maaltijd voor de vaste gasten. Bij het telefonisch benaderen van de bezoekers bleek er enorm veel behoefte aan een gezonde maaltijd, dat was het begin!. De vrijwilligers bleken van harte bereid de handen weer uit de mouwen te steken; ze koken, delen uit, leggen contact en ruimen weer op. Oók zij missen de Bres, hun collega’s en de bezoekers en waren blij weer wat te kunnen doen.

De huidige stand van zaken is dat er voor ongeveer 33 personen wekelijks een maaltijd wordt klaargemaakt. Gasten moeten zich inschrijven en krijgen een ophaaltijd mee zodat er genoeg spreiding is. Zo is er voor iedereen even een persoonlijk contactmoment mogelijk en kunnen de RIVM-maatregelen goed gehandhaafd worden.
Van een gift uit het Noodfonds van Stichting Dak  zijn er onder andere grote pannen, plastic magnetronbestendige/herbruikbare bakjes gekocht en is er een vriezer aangeschaft, hierin kunnen extra maaltijden worden bewaard. Als er mensen langskomen die zich niet hebben opgegeven kunnen ze toch een maaltijd meekrijgen en ook bezoekers die niet in de gelegenheid waren om langs te komen krijgen een maaltijd uit de vriezer. De boodschappen die nodig zijn voor het bereiden van de maaltijden worden in eerste instantie betaald met het geld wat over is, na aanscaaf van de spullen,  van de gift vanuit het Noodfonds. Dit “potje” kan langer gebruikt worden dan gepland, want inmiddels mogen we wekelijks (op maandag) langskomen bij de bakker, de slager, de groenteboer, de poelier en de afdeling “vers”van de Sligro om nog goed bruikbare levensmiddelen op te halen die voor de Sligro niet keer verkoopbaar zijn.
Daarnaast heeft het bestuur besloten dit succesvolle project voort te zetten, wat betekent dat er zeker tot eind december 2020 wekelijks gratis maaltijden kunnen worden verstrekt.  
Iedere week een gezonde maaltijd ophalen wordt zeer gewaardeerd, je een dag niet druk te hoeven maken over het eten, maar ook het contactmoment, wordt gezien als zeer waardevol. Het geeft onze gasten iets van structuur terug in deze moeilijke tijd.  De uitspraak die boven dit stukje staat getuigd van deze waardering en deze bezoeker is hierin niet de enige, zo krijgende koks dikke complimenten en stralen velen “blijdschap” en “dankbaarheid” uit.