Nieuwe outfits voor de hardlopers van de Bres

Inmiddels zijn we ‘een serieus hardloopgroepje’ geworden. Na de voorzichtige start in april 2019, zijn we nu, oktober 2020, al ruim een jaar aan het rennen met drie vaste bezoekers van het inloophuis; Hendrie, Dave en Adam. Daar is Jan bijgekomen (trainer van de Warmlopers), die ons technisch wat extra’s kan bieden. Heel fijn, al mopperen we graag een beetje als hij versnellingsoefeningen op het programma heeft. Sinds kort is ook vrijwilligster Ans erbij, naast mij (Dini) de tweede dame in het groepje. In de eerste Corona periode (mrt/april/mei) zijn we tijdelijk gestopt maar sinds juni trainen we wekelijks weer stug door. Een week niet vanwege de hittegolf maar verder hebben we steeds de minst warme momenten gezocht. Er is echt wat afgezweet en gepuft deze zomermaanden door ons.


Met de naderende herfst en winter in het vooruitzicht, leek goede kleding geen luxe. Dankzij een mooi bedrag verkregen uit fondsenwerving gaf het bestuur groen licht daarvoor. Met dat bedrag naar Run2Day gestapt en, dankzij eigenaar Eddie Sevink ,flitsende nieuwe hardloopjacks aan kunnen schaffen voor de hele groep en winterbroeken voor de bezoekers. Eddie is zo’n man die zegt: “ik hoef aan jullie niet te verdienen, ik steun jullie graag bij dit mooie initiatief”. Fantastisch natuurlijk , anders was ons potje namelijk echt te klein geweest!

Het passen met de groep in de winkel was een mooi moment, zonder al teveel woorden was voelbaar dat de mannen deze kledingaanschaf als een blijk van erkenning en waardering ervaren. Het is een extra aanmoediging om door te gaan. Ik ben supertrots op ons prachtige groepje waar prestatie niet het belangrijkste is maar eerder het nakomen van afspraken, structuur en het sociale aspect. De onderlinge wisselwerking is mooi en ieders zelfvertrouwen groeit. We gaan lekker door!

“A good day is when we run, a better day is when we inspire others to run”