In de coronatijd contact per telefoon

De mogelijkheid voor bezoekers om in telefonisch contact te komen met de coördinatoren tijdens het corona tijdperk.

 

20200914_150047.jpg

Toen de Bres genoodzaakt was om de deuren te sluiten in verband met de RIVM-maatregelen als gevolg van de Corona pandemie, ontstond de prangende vraag hoe blijven we in contact met onze bezoekers?

 

 Middels video-overleg met collega instellingen, georganiseerd door Stichting Netwerk Dak, bespraken we ideeën op welke manieren je contact zou kunnen leggen en onderhouden met bezoekers. Telefonisch contact was een van de mogelijkheden, om dit te realiseren mochten we een beroep doen op financiële ondersteuning vanuit het noodfonds van stichting Dak. 

De door ons ingediende project aanvraag werd per omgaande goed gekeurd en we mochten 3 mobiele telefoons aanschaffen. De eerste stap was genomen en werd snel in werking gezet. Maar goed hoe kom je als coördinatoren van een laagdrempelig inloophuis in contact met de bezoekers waarvan je tot dan toe alleen maar de voornaam kent? 

Het was dus een hele klus om de telefoonnummers van onze gasten te verzamelen maar het is gelukt, we hebben er inmiddels 36. Via via ging het eigenlijk boven verwachting snel, mede dankzij onze bezoekers en vrijwilligers, ook zij wilden hier graag aan meewerken. 

Inmiddels is het merendeel van onze vaste bezoekers bij ons in beeld. Wij hebben regelmatig contact, ook door het maaltijd afhaalproject, en we zijn als coördinatoren op bepaalde tijden dagelijks bereikbaar. Dit voor het bespreken van problemen, het geven van informatie of gewoon even een gezellig praatje. Een paar bezoekers worden iedere week door ons gebeld, sommigen hebben geen idee wat voor dag het is en met een aantal is het maken van afspraken bijna onmogelijk. Ze vinden het wel fijn om gebeld te worden en zo blijven wij op de hoogte van hun welzijn. Het dagelijkse bezoek aan de Bres wordt enorm gemist en velen zijn enorm eenzaam en dit leidt tot nare situaties. 

We zijn erg blij dat we dankzij de telefoons in contact staan met onze gasten. Normaal gesproken voelen veel van hen zich al eenzaam en vaak is er weinig of geen sociaal contact buiten de Bres. In deze bijzondere Coronatijd is het voor de meesten extra moeilijk, ook nu hun andere vaste adresjes zoals de Stadskamer, de inloop van het Leger des Heils en het koffiehoekje in de supermarkt maar beperkt mogelijk zijn. Ze trekken zich terug of vervallen in oude gewoontes. Het lijntje tussen thuisloos en dakloos is dun. Wekelijks contact en het besef dat er iemand voor je is, maakt echt het verschil.