Zwolse theaters kookt voor inloophuis de Bres

Bron artikel: De Swollenaer.

In het kader van ‘Zwolse theaters helpt de buren’ koken de medewerkers van het restaurant KEES van Zwolse theaters op maandag 24 januari een maaltijd voor de gasten van inloophuis de Bres. 

 

De Bres zit in een lastige periode nadat de gemeentelijke subsidie fors is verlaagd. Mark Reiman, operationeel manager horeca Zwolse theaters, hoorde van de situatie van de Bres. Nu de restaurants van Zwolse theaters nog zijn gesloten door de corona lockdown wil Zwolse theaters zich graag inzetten om een ander een hart onder de riem te steken. Chef-kok Remco Poppe bereidt daarom een heerlijke maaltijd, een Indische rijsttafel, die hij maandag om 12.00 uur aanbiedt in de Bres. Voorzitter van de Bres Eduard Metselaar: “Wij zijn heel blij met deze actie van Zwolse theaters. Onze gasten waarderen het zeer.”

De Bres
De Bres is al ruim een decennium een bijzonder inloophuis nabij het centrum van Zwolle. Het huis biedt laagdrempelige gastvrijheid aan een groeiende, brede doelgroep. De Bres helpt velen om stabiel te blijven en opgedane contacten te onderhouden. Door het verlagen van de gemeentelijke subsidie zit het inloophuis op dit moment in een lastige periode.