In Memoriam Annie (Roos) de Bruin

We moesten afscheid nemen van  onze klaverjaskoningin…..

Annie (Roos) de Bruin

Zwolle, 9 september 2021 

Roos was jarenlang een trouwe bezoeker van de Bres. Tot aan het uitbreken van de Corona pandemie kwam ze in haar scootmobiel vrijwel dagelijks, afhankelijk van haar conditie, om te klaverjassen met een vaste groep spelers. Roos had COPD en de conditie van haar longen werd gaandeweg behoorlijk slechter, tot ze aan haar laatste eindje toe was volgens de longarts. “Dat zullen we dan nog eens zien” reageerde Roos op haar heel eigen manier. 

Roos mocht 75 jaar worden, een vrouw met een heel eigen mening, “eigenzinnig”, duidelijk aanwezig, maar ook lief, die door omstandigheden buiten de familiekring was komen te staan. Toch was het de familie die haar een waardig afscheid heeft bezorgd in crematorium Kranenburg, hoe mooi was dit om bij aanwezig te zijn.  

Wij herinneren ons Roos als een opvallende verschijning. Als je nieuw was binnen de Bres kon je haar naam niet vergeten, want ze droeg een Roos in haar haar. Ze dronk koffie uit haar eigen beker, waar haar naam in rode letters opstond. Het was foute boel als iemand anders per ongeluk uit haar beker dronk. Ze kon bijzonder genieten van verwenmomentjes in de Bres, hierbij denken wij bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van een kapper. Roos was 25 jaar lang niet naar een echte kapper geweest, ze knipte zichzelf onder de douche en kreeg nu krullen gezet in haar staart. “Dit voelt voor mij heel luxe hoor, ik voel met net miss Holland, nu alleen nog een kunstgebit” was de tevreden reactie van Roos. Zo herinneren we haar!!