In Memoriam Maarten

29-12-1988 - 14-05-21

 

Geschokt zijn we door het abrupt beëindigde leven van Maarten na een steekincident. Voordat de Corona-pandemie uitbrak was Maarten een vaste, vrijwel dagelijkse bezoeker van inloophuis De Bres.

We hebben hem leren kennen in verschillende gemoedstoestanden. Soms passief aanwezig maar niet ‘echt-erbij’, soms opstandig en met uitgesproken wereldideeën die sommigen irriteerden, meestal een fijne man met een prettige uitstraling.

Hij verbleef wisselend in de Herberg, bij zijn zus of bij vrienden, een poosje in een eigen kamer of in een tentje in de vrije natuur, of met een bakfiets als slaapplaats.

Maarten bleek iemand met veel kwaliteiten en interesses, hij had een opleiding tot meubelmaker gevolgd. Hij was een intelligente man die niet van ruzie hield en zijn invloed op anderen positief kon gebruiken. Hij was geïnteresseerd als hij nieuwe dingen kon leren, (zo heeft hij leren breien van een medebezoekster) en ook handig en creatief. Een lamineerapparaat van ons dat was vastgelopen heeft hij tot de laatste schroef uit elkaar gehaald en weer prima aan de praat gekregen. Dat vond hij leuk om op die manier behulpzaam te zijn.

Maarten heeft heel wat middagen bij ons doorgebracht, eindeloos veel mandala’s ingekleurd, gepuzzeld, leren vilten, mee helpen koken en vele kopjes koffie gedronken en koekjes gegeten.

Met zijn overlijden is een mooi mens, veel te jong (32 jaar) uit het leven gerukt. Velen van ons mochten hem graag. We zullen hem missen. 

 

De familie en vrienden van Maarten condoleren wij bij deze en wensen we sterkte.