Op zoek naar ambassadeurs

In de afgelopen maanden hebben we gemerkt dat er veel mensen De Bres een warm hart toedragen. Voor ons is dit een grote erkenning voor ons bestaansrecht en ook  belangrijk in onze weg naar het realiseren van een structureel voortbestaan van inloophuis De Bres. Eén van de ideeën is het organiseren het aanstellen van ambassadeurs.

Met elkaar willen we het volgende bereiken:

  • Meer bewustwording rondom onze doelgroep
  • Meer kennis van wat er in De Bres gebeurt
  • Breder begrip voor eenzaamheid en de (on)mogelijkheden tot participatie
  • Structurele financiële bronnen aanboren

Wat houdt ambassadeurschap in?
Om gezamenlijk deze doelen te bereiken zijn ambassadeurs of vrienden van groot belang. We zijn op zoek naar mensen die zich hard willen maken voor onze bezoekers en het voorbestaan van het inloophuis. Denk onder andere aan:

  • Het onderschrijven van het belang van De Bres in uw netwerk
  • Het uitdragen van De Bres in het eigen (professionele) netwerk
  • Het vergroten van naamsbekendheid van inloophuis de Bres
  • Alert zijn op kansen en ideeën aandragen op het gebied van samenwerking in de stad of financiële mogelijkheden

Draagt uw steentje bij?
De praktijk leert dat de bezoekers van De Bres vooral mensen zijn die aan de rand van de samenleving verkeren of die de weg in het gangbare intensieve maatschappelijk verkeer moeilijk weten te vinden en/of zich moeilijk kunnen handhaven. Een deel van de bezoekers heeft buiten De Bres geen enkele vorm van contact. Er is veel schaamte vanwege de eigen problemen. Bijna niemand van de bezoekers ervaart zijn eigen huis als thuis. Een deel van de bezoekers is eerder stukgelopen in de hulpverlening. De Bres zet zich voor deze mensen in en wil samen met hen werken aan het verbeteren van hun situatie in de (Zwolse) maatschappij. Wilt u hier uw steentje aan bijdragen als ambassadeur? Mail ons dan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Als u zich aanmeldt, ontvangt u van ons een uitnodiging voor een bijeenkomst waarin we met elkaar concreet inhoud gaan geven aan het ambassadeurschap.