In memoriam Bertus

Bertus, een vaste bezoeker van de Bres,  is plotseling overleden op 17 juni 2018.

RUST ZACHT LIEVE BERTUS

staat  er op het bankje bij de Vechtbrug aan de Vondelkade, dat als gedenkplaats is ingericht,  het plekje waar Bertus vaak te vinden was!!!
Het leven is Bertus niet altijd welgezind geweest, problemen in de relationele sfeer bepaalden soms zijn leven. In het verleden is hij door het Leger des Heils begeleid.  Hij woonde sinds een aantal jaren in een genoeglijk buurtje in de Wipstrik, daar woonde ook zijn grote vriend Rezan, die  tot zijn grote verdriet op 22 december 2016  is overleden. Dit verdriet bleef hem parten spelen, hij miste Rezan heel erg , soms hoefde het leven voor Bertus niet meer. Als op de Bres aan hem gevraagd werd hoe het met hem ging antwoordde hij vaak met  “gaat niet zo goed, ik heb nergens zin meer in”.
Bertus was jarenlang een vaste bezoeker van de Bres, hij was een markante bezoeker.  Hart op de tong, met soms “rake” opmerkingen, grapjes en plagerijtjes die niet door iedereen gewaardeerd werden.  In de basis was Bertus een vriendelijke man met  aandacht voor mensen die hij aardig vond en dat waren er velen.  Hij kende zijn genietmomenten. Tijdens het mooie weer in de maand mei kwam hij bijvoorbeeld in een korte broek met een vrolijk “Hawaï shirt”, een plezier om te zien. Hij toerde graag met zijn scooter en kon genieten van een tijdje rustig zitten met uitzicht op de Vecht in Dalfsen.  Bertus was blij met de Bres, stelde zich positief op,   hij trakteerde vaak.  In de mandarijnen tijd met een zak mandarijnen bijvoorbeeld en korte tijd voor zijn overlijden kwam hij nog met een grote watermeloen aandragen.
Het afscheid van Bertus was op dinsdag 19 juni 2018 op Kranenburg. Bij de Bres moeten we verder zonder Bertus, we zullen zijn vriendelijk en hartelijk karakter missen! Bertus is dezelfde weg gegaan als zijn vriend  Rezan, hij heeft zijn rust gevonden. Wij gedenken hem in Liefde!!