Column Doorstart biedt perspectieven.

De Bres (en daarmee bedoel ik bestuur, coördinatoren, gasten en vrijwilligers) heeft een verse voorraad energie aangeboord.

Met GROTE dank aan allen die ervoor gezorgd hebben dat we in 2019 met een sluitende begroting kunnen werken terwijl er ook voor de jaren daarna goede perspectieven zijn.
Wat een doorstart al niet teweeg kan brengen. Die verse energie vertaalt zich in een scala aan activiteiten die ineens met vereende krachten worden opgepakt. Een greep uit die activiteiten: Werkbezoek aan de Herberg, cursus/voorlichting door Tactus verslavingszorg, bowlen bij Urbana, bezoek door Commissie van toezicht van P.I. in Zwolle, nieuwe initiatieven voor scholing van vrijwilligers in 2019, pianoconcert Iris Hond, gratis ‘kapper aan huis’ en ga zo maar door.
Mocht er dus al een beeld bestaan dat er bij De Bres alleen maar koffie wordt gedronken e.d. dan is dat hiermee, mag ik hopen, toch wel ontkracht. Opmerkelijk is wat mij betreft dat niet alleen de medewerkers een ‘boost’ krijgen bij deze doorstart maar je merkt het ook aan de bezoekers. Bij sommigen is sprake van een complete opleving. Zo zie je bijvoorbeeld  iemand bowlen met een elan dat je niet voor mogelijk had gehouden. Immers, tot dan toe kenden we die trouwe bezoeker als een stille, in zichzelf gekeerde vrouw. Misschien zie ik wat ik wil zien maar ik heb het gevoel dat ook de sfeer geleidelijk aan weer wat relaxter wordt. De zekerheid van ‘we mogen hier blijven komen’ doet zijn werk.
Over doorstart gesproken, ik hoop dat onze bezoekers dat ook individueel mogen meemaken. Zo’n onverwachte kans die hen weer nieuwe perspectieven en dus ook weer nieuwe energie geeft. Steeds meer kom ik er achter dat daarvoor een positief gevoel van eigenwaarde heel belangrijk is en daar schort het nog wel eens aan. Meer initiatieven, meer elan kunnen dat positieve gevoel een impuls geven. Daar gaan we dan maar voor in 2019.

Ton ten Hove.