Bowlen bij Urbana, een te gek sinterklaasfeest

De lijst voor de aanmeldingen lijkt op het eerste gezicht de boodschap af te geven “gaan we wel, of gaan we niet”. Op een bepaald punt nemen de aanmeldingen een vlucht, zouden we een maximum moeten instellen, vragen we ons af. Gelukkig kan iedereen mee die wil en de activiteit blijkt een schot in de roos te zijn.

Op de fiets, met de scooter en met de auto komt iedereen aan gesjeesd bij Urbana op 5 december. We passen schoenen, een enkeling roept “deze houd ik”, ze zijn veel mooier dan mijn eigen schoenen!  Het gelach is niet van de lucht, sommigen hebben in wel 30 jaar niet gebowld, de ander is ooit kampioen geweest bij een bowlingclub, voor een enkeling is het echt de eerste keer.  Weer een ander roept hoe moet ik dit doen?  Waarop wordt gecoacht door degene die er meer van weten;  de ballen moeten die kant op, terwijl er richting de kegels wordt gewezen! Kortom het plezier spat ervan af.
Urbana serveert voor de start koffie, thee en pepernoten, we voelen ons welkom. De namen worden ingevoerd in het systeem en het feest kan beginnen. We blijken fanatieke bowlinggasten, niet vermoede krachten en capaciteiten komen boven!  De meeste ogen glimmen van plezier. De medewerkers van Urbana komen weer langs om een drankje met een hele lekkere bitterbal te serveren. We zijn inmiddels helemaal in de stemming, duidelijk even alle dagelijkse beslommeringen vrij!
Corrie houdt de punten van ieder team bij, wat 4 winnaars oplevert; Mammout, Marco, Ronald en Son, voor hen is er een kleine prijs.
We sluiten de middag af met voor iedereen een lekkere chocoladeletter en met de conclusie, dat het een geweldig leuke middag is geweest!  “Dit moeten we nog een keer doen” is de veel gehoorde kreet!
Met dank aan Urbana Bowlingcentrum, het Diaconaal Platform Zwolle en het bestuur van de Bres.