Blauwe Kei voor Warmlopers

Hardloopgroep De Warmlopers is dinsdagavond beloond met de Blauwe Kei. Jan Bakker, nestor van De Warmlopers nam de prijs in ontvangst bij De Brilmeester. De Blauwe Kei is bestemd voor Zwollenaren die zich belangeloos inzetten voor mede-stadsgenoten. 

Vorig jaar kreeg Inloophuis De Bres deze prijs. Volgens traditie mag de winnaar van de prijs bepalen wie de prijs daarna krijgt en zo de Blauwe Kei doorgeven. De keuze van De Bres viel op De Warmlopers. De hardlopers van deze hardloopgroep lopen voor goede doelen. “De Warmlopers hebben veel voor ons gedaan”, aldus Dinie Holstege. Ze is samen met Gea van Hulst coördinator van De Bres en reikte dinsdagavond de prijs uit aan Bakker. “De Warmlopers is een mooie groep mensen”, sprak Holstege. 

 

Bakker verklaarde zeer vereerd te zijn met De Blauwe Kei. “De prijs is van ons. Deze hebben we samen verdiend. Ik ben er trots op. Ze moeten een plek bedenken voor De Blauwe Kei. We hebben nog steeds geen eigen Warmlopershome”, aldus Bakker. 

Binnenkort doen maar liefst 65 Warmlopers mee aan de halve marathon in Zwolle en zo’n 15 aan de 4 Engelse Mijlen. De hardloopgroep bestaat uit ruim honderd lopers. Tijdens Halve Marathon Zwolle wordt gelopen voor de goede doelen Matuanka en Er Is Hoop. 

Artikel van De Swollenaer door Gerard Meijeringh