Wie schrijft die blijft.

Via ons blog kunt u ons volgen, maar ook terug kijken naar alle mooie momenten die we met elkaar beleefd hebben. We hopen u ook de komende jaren te ontmoeten aan de Heiligeweg, maar willen ook graag via deze weg met u in verbinding blijven.


 

Bij Inloop De Bres gaan de voetjes van de vloer!

Aandacht, ontspanning én fijn verzorgde voeten. Bezoekers van de Bres genoten afgelopen week zichtbaar van de pedicure behandeling waarop ze werden getrakteerd door het Pedicure Netwerk Zwolle.

De Bres werkt samen met Zwolle Unlimited

31 mei en 1 juni heeft de Bres podium geboden aan de verhalenvertelster Nanette Poortinga uit Kampen. De Bres was als locatie onderdeel van de ‘echt-gebeurd’ verhalenroute van het Zwolle Unlimited festival. Het verhaal ging over een ongeboren, overleden kindje en het onder ogen zien van angst. Een pittig verhaal maar mooi verteld. De vertelster kreeg warme reacties. In totaal zijn er 9 bezoekersgroepjes van het festival geweest om de voorstelling te zien.

Even voorstellen Dini Holstege

Ik wil me even voorstellen. Mijn naam is Dini Holstege, ik ben 57 jaar, heb twee geweldige kinderen: een dochter van 22 en een zoon van 16 jaar. Ik woon samen met mijn lief Willem, mijn zoon en een hond en een kat.

Column Opfrisbeurt

Of het nu gebouwen zijn of mensen, alles heeft wel eens een soort opfrisbeurt nodig. Dat is dus zeker ook van toepassing voor de Bres, haar bestuur, coördinatoren, vrijwilligers en (vooral niet te vergeten) haar bezoekers.

De Bres aanwezig op het vrijwilligersfestijn

De krant kopte vandaag dat Zwolle een fijne stad is om te wonen, 80% van de Zwollenaren is tevreden!!  Buiten dat hoorden we tijdens het vrijwilligersfestijn in de Spiegel dat 62% van de Zwollenaren vrijwilligerstaken heeft.  Het thema van de avond was “Verbinden”, er waren 3 prijzen beschikbaar gesteld voor die instanties die het thema volgens de jury het beste benaderden. Natuurlijk had de Bres zich ook aangemeld om mee te dingen naar de prijs. Wij verbinden onze bezoekers aan de stad.  Helaas hoorden we niet bij de genomineerden. Toch vonden we het een hele eer om met een aantal vrijwilligers aanwezig te zijn op deze spetterende avond. We weten dat we gewaardeerd worden door de bezoekers van de Bres, nu voelden we ons gewaardeerd door de Zwolse samenleving.  Voor de 25 vrijwilligers van de Bres is dit een hele mooie opsteker.

Bowlen bij Urbana, een te gek sinterklaasfeest

De lijst voor de aanmeldingen lijkt op het eerste gezicht de boodschap af te geven “gaan we wel, of gaan we niet”. Op een bepaald punt nemen de aanmeldingen een vlucht, zouden we een maximum moeten instellen, vragen we ons af. Gelukkig kan iedereen mee die wil en de activiteit blijkt een schot in de roos te zijn.

De Bres weer elke zondag open

Samenwerk dat is pas sterk. Met als resultaat een warm welkom op zondagmiddag in De Bres. Dit schrijven we vorig jaar over de extra openstelling op de zondag die toen was gerealiseerd. En ook dit jaar is het weer gelukt om De Bes deze wintermaanden extra open te hebben. Dit gebeurt met vrijwilligers vanuit verschillende kerken op initiatief vanuit het Diaconaal Platform in samenwerking met de Plantagekerk, CGK Zwolle en Zwolle Actief. De Bres is tot 1 april elke zondagmiddag geopend!


Zwolse Haringparty 19 juni 2019

Met een podium op het Grote Kerkplein, tenten, barretjes, muziek en haringuitgiftepunten organiseert de Zwolse Rotaryclub de derde Zwolse Haringparty. Wat heeft de Bres met zoute haring te maken zou je denken, heel veel blijkt tijdens de turbulente veiling van het eerste vaatje Zwolse haring. Dit jaar gaat de helft van de opbrengst namelijk naar het inloophuis de Bres.

De Bres krijgt opknapbeurt

Je hoeft geen professionele schilder te zijn om de Bres er tiptop uit te laten zien……  dat heeft een groep Bressers bewezen!

Het idee, ontstaan na de vervanging van de oude stoelen, krijgt steeds vastere vorm: het interieur van de Bres moet opgeknapt worden.

Hardlopen bij de Bres

Half april zijn we met een aantal mensen een hardlooptraining gestart! Tony, Dini, Karin en Hendrie gaan elke dinsdag rond 16.30u in het parkje bij parkeerdek Noordereiland een aantal rondjes hardlopen. We zijn heel langzaam gestart en bouwen het rustig op maar hebben al 5km gehaald. We hopen natuurlijk op uitbreiding van het groepje.

Even voorstellen Karin

Mijn naam is Karin (22) uit Zwolle. Ik doe de opleiding HBO sociaal werk op Windesheim en zit nu in het tweede leerjaar. Al twee jaar doe ik vrijwilligerswerk op de zondag bij inloophuis de Bres.
Nu ik vanuit school vrije keuzeruimte moest invullen met vrijwilligerswerk, besloot ik hier nog wat meer te werk te gaan. Dit heb ik als erg positief ervaren, waardoor ik besloten heb om in de zomervakantie nog door te gaan bij inloophuis de Bres met het verrichten van vrijwilligerswerk.