In memoriam: Klaas de Boer

In memoriam Klaas de Boer

Geboren 03-05-1950, overleden 31-08-2017.

Sinds 14-11-2012 vrijwilliger bij de Bres

Vrijdag 1 september 2017 een telefoontje van de dochter van Klaas:  Ik heb een nare boodschap; mijn vader is gisteren overleden.

Schrik, verbijstering en ongeloof was onze reactie.  Dinsdag 29 augustus was hij nog als gastheer aanwezig en in de aansluitende vrijwilligersvergadering zijn mondje geroerd.  Voor de Bres, collega  vrijwilligers en gasten is het een grote klap. Wat zullen we hem missen!!

Klaas was vanaf november 2012 werkzaam bij de Bres, eerst op de woensdag daarna op de dinsdagmiddag. Geliefd, actief, recht door zee, met een hart van goud. Hij nam zeker geen blad voor de mond en was met hart en ziel betrokken bij de Bres. Hij kon altijd gebeld worden als er geen werkers genoeg waren. Want zo sprak Klaas “de Bres gaat niet dicht”. Hij was de bezoekers oprecht toegedaan, sommige gasten kwamen speciaal voor hem.

 In de Bres werd zijn foto geplaatst, een kaarsje gebrand en in een schrift konden vrijwilligers en bezoekers een afscheidsbericht schrijven. Er werd gerouwd en er werd veel over hem gepraat.

Veel gasten en vrijwilligers waren aanwezig in de rouwdienst. Klaas heeft in zijn leven veel  zeëen bevaren, 31 augustus heeft hij zijn laatste reis gemaakt.