December 2017

De decembermaand  is een maand van verwachting. Een groot aantal mensen ziet meestal uit naar de feestdagen, te beginnen met een uitbundig Sinterklaas samen met het gezin, familie of vrienden. Zodra de Sint het land uit is, wordt de kerstversiering uitbundig te voorschijn gehaald. Ook dit feest wordt meestal in familiekring gevierd, voor velen een groot en gezellig samenzijn.
In de Bres beseffen we dat voor de meeste gasten er geen nadrukkelijke familiebanden zijn. Er wordt daarom geprobeerd de sfeer in december een boost te geven; ook in de Bres wordt daarom Sinterklaas gevierd en de ruimtes worden rondom de Kerst extra gezellig gemaakt met kerstversiering, een bloemetje en  kerstboom e.d. 

 

 

20171205_134226.jpg20171205_140146_resized.jpg20171205_135643.jpg

 

We kregen bovendien van Landstede kaartjes voor het bijwonen van een basketbalwedstrijd op 17 december, veel van onze gasten hebben van de  wedstrijd genoten, de sfeer was geweldig!  De zondag voor Kerst was de Bres een extra middag open; een feestelijk samenzijn met een klein “buffetje”.  Het was ronduit genieten voor bezoekers en vrijwilligers.

20171224_145230_resized.jpg20171224_145143_resized.jpg

De extra  inzet van velen wordt alom gewaardeerd.  Hierbij valt te denken aan:

De organisatie van de sinterklaas door de dinsdaggroep, het was supergezellig en sommige cadeautjes zijn precies op de goede plek terecht gekomen, te denken valt aan:

  • een mini schaakspel voor iemand die graag mag schaken, hij was geweldig blij;
  • Of Sinterklaas (Ton) die onverwacht binnenkwam;
  • De rijk gevulde tafel op de zondag voor de kerst, door vrijwilligers klaargemaakt;
  • De aankleding van de ruimte.

Een bezoeker, die aanwezig was op beide feestelijke middagen, zei tegen een bezoeker die er niet kon zijn;  je hebt wat gemist!!!   Een groter compliment kun je niet krijgen als organisatie. Leuk natuurlijk, maar we doen het voornamelijk om onze bezoekers in de decembermaand een beetje feestelijk gevoel en warmte mee te geven, omdat ze al zoveel moeten missen en ze er weer een beetje tegen kunnen.

Ook deze decembermaand  hebben diverse bedrijven  de Bres ondersteund , te denken valt aan:

 

  • De Spar in de Wipstrik;
  • De Bonbonnerie;
  • IJzerleeuw;
  • Robert Exoo bloemen;
  • De Hanos.

Hiervoor onze hartelijke dank!!

 

Geschilderd door bezoeker Mauricio