De Week tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid is een thema dat leeft bij de bezoekers van De Bres, maar het is ook een groot maatschappelijk probleem. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Iedereen kan op enig moment in zijn leven geconfronteerd worden met eenzaamheid. Het is daarom belangrijk dat dit thema landelijk onder de aandacht wordt gebracht en er iets tegen gedaan wordt. Coalitie Erbij is hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid. Zij geven aan dat alleen samen we een kans maken om eenzaamheid te voorkomen of verminderen.

Met de campagne Samen tegen eenzaamheid willen zij het onderwerp eenzaamheid bespreekbaar maken. Een onderdeel van deze campagne is De week tegen eenzaamheid welke dit jaar zal plaatsvinden van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober. Om eenzaamheid aan te pakken is het nodig dat je iets onderneemt, waardoor je bestaande patronen kunt doorbreken. Je kunt nieuwe mensen leren kennen of bestaande contacten versterken. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan! In de week tegen eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en zeggen we: Kom erbij! Door het hele land zijn honderden Kom erbij-activiteiten waar deelnemers nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. Van gezamenlijk eten tot een groepswandeling; van een workshop over omgaan met eenzaamheid tot een cultureel uitstapje. Lees er op deze pagina alles over.

Het programma van wat er in de week tegen eenzaamheid in Zwolle georganiseerd wordt staat nog niet online. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

Eén activiteit in Zwolle willen we alvast onder jullie aandacht brengen. De Diezer Keukentafel organiseert namelijk elk jaar een “diner uit diverse windstreken”. Dit jaar zal dit op vrijdag 29 september plaatsvinden in De Terp, Radewijnstraat 1. Je kunt deze avond genieten van een driegangenmenu, een proeverij en muziek. Opgeven graag vóór 22 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 038-8515740. Lees meer op Diezerpoorter.nl

Er zijn veel organisaties die hulp kunnen bieden wanneer je je eenzaam voelt. Diverse organisaties bieden activiteiten, cursussen, een luisterend oor en ontmoeteingsplekken aan. Zo kun je ook na de week tegen eenzaamheid verder met het aanpakken van eenzaamheid. Lees hier meer informatie.

En natuurlijk ben je ook altijd heel hartelijk welkom om langs te komen in De Bres!