Wie schrijft die blijft.

Via ons blog kunt u ons volgen, maar ook terug kijken naar alle mooie momenten die we met elkaar beleefd hebben. We hopen u ook de komende jaren te ontmoeten aan de Heiligeweg, maar willen ook graag via deze weg met u in verbinding blijven.


 

Bowlen bij Urbana, een te gek sinterklaasfeest

De lijst voor de aanmeldingen lijkt op het eerste gezicht de boodschap af te geven “gaan we wel, of gaan we niet”. Op een bepaald punt nemen de aanmeldingen een vlucht, zouden we een maximum moeten instellen, vragen we ons af. Gelukkig kan iedereen mee die wil en de activiteit blijkt een schot in de roos te zijn.

De Bres weer elke zondag open

Samenwerk dat is pas sterk. Met als resultaat een warm welkom op zondagmiddag in De Bres. Dit schrijven we vorig jaar over de extra openstelling op de zondag die toen was gerealiseerd. En ook dit jaar is het weer gelukt om De Bes deze wintermaanden extra open te hebben. Dit gebeurt met vrijwilligers vanuit verschillende kerken op initiatief vanuit het Diaconaal Platform in samenwerking met de Plantagekerk, CGK Zwolle en Zwolle Actief. De Bres is tot 1 april elke zondagmiddag geopend!


Op zoek naar ambassadeurs

In de afgelopen maanden hebben we gemerkt dat er veel mensen De Bres een warm hart toedragen. Voor ons is dit een grote erkenning voor ons bestaansrecht en ook  belangrijk in onze weg naar het realiseren van een structureel voortbestaan van inloophuis De Bres. Eén van de ideeën is het organiseren het aanstellen van ambassadeurs.

Vanuit het bestuur


“Het mes snijdt aan twee kanten”. Zomaar een zin van Ton ten Hove tijdens het PR-overleg. Het werd de basis voor de inhoud van deze eerste nieuwsbrief van 2018. Want vrijwilligerswerk brengt ook altijd iets aan de vrijwilliger zelf. En het bestaan van De Bres heeft ook meerwaarde voor de Zwolse kerken, de gemeente Zwolle, de coördinatoren en het bestuur. Wat het de kerken, de gemeente én een bezoeker brengt kunt u verderop lezen in de nieuwsbrief.

Samenwerk dat is pas sterk.

Samenwerk dat is pas sterk. Met als resultaat een warm welkom op zondagmiddag in De Bres

In plaats van één keer per maand zijn de deuren van De Bres van februari tot en met april 2018 elke zondagmiddag geopend.

Een plek in De Herberg

In Zwolle kunnen mensen die eenzaam zijn of geen thuis hebben overdag bij De Bres terecht. Sommige bezoekers gaan ’s avonds naar hun huis maar niet iedereen heeft een dak boven zijn of haar hoofd of een slaapplek voor de nacht. Dan kan je in Zwolle terecht bij De Herberg.

Voorwoord nieuwsbrief oktober 2018

Het ‘gewone’ werk is weer begonnen. De vakantieperiode ligt achter ons. Vaak een mooie periode waarin mensen op vakantie zijn geweest in ons land of in het buitenland.

Bezoek van nieuw inloophuis in Ommen

Op woensdag 11 april hebben wij als Bres bezoek gekregen van de werkgroep SOO, Sociaal Ontmoetingscentrum Ommen. Zij hebben groen licht gekregen: De gemeente Ommen ondersteunt hun idee om een inloophuis te realiseren in Ommen en stelt een pand beschikbaar.

Vanuit het bestuur

Het voortbestaan van De Bres heeft de afgelopen maanden aan een zijden draad gehangen. Vanwege het tekort op de begroting en het moeizame overleg met de gemeente hierover, die zelf ook financiële problemen heeft, beleefden we een spannende tijd. Voor het bestuur was het alle zeilen bijzetten om te zorgen dat De Bres zou kunnen blijven bestaan. Daarbij weet het zich gesteund door de bezoekers, vrijwilligers en coördinatoren.

Meerwaarde van De Bres voor Zwolle

Een stabiele basis voor een stapje vooruit
De Bres ontvangt vanuit de gemeente Zwolle jaarlijks subsidie. Onder andere hierdoor kan De Bres structureel een laagdrempelige ontmoetingsplek blijven voor medemensen. Voor de gemeente Zwolle heeft De Bres een duidelijke meerwaarde.