Bezoek aan 50/50 Workcenter


50|50 Workcenter Zwolle als goede buur van de Bres Zwolle.

50|50 Workcenter Zwolle

 

50|50 Workcenter Zwolle
Een goede buur kun je krijgen, als je hem wil houden moet je investeren in een onderlinge band! Het restaurant en de winkelruimte van 50/50 zijn onlangs heringericht. Een mooie aanleiding om een bezoek te brengen vonden de vrijwilligers van de Bres. Een afspraak was snel gemaakt. De vrijwilligers en medewerkers van de Bres vinden het belangrijk de partner organisaties te kennen die in Zwolle betrokken zijn op dezelfde doelgroep, eerder dit seizoen waren ze op bezoek bij de Herberg. Het is belangrijk dat de organisaties elkaar kennen voor o.a. voor doorverwijzen en/ of informatie over mogelijkheden. Op 28 februari 2017 werden de vrijwilligers van de Bres gastvrij onthaald in het prachtige gebouw  aan de Dijkstraat in Zwolle, dat gonsde van allerlei mooie activiteiten.

50|50 Workcenter Zwolle is onderdeel van Leger des Heils Overijssel, één van de twaalf werkeenheden van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, kortweg W&G genaamd. W&G richt zich op het verlenen van zorg, hulp en/of begeleiding aan de meest kwetsbaren in de samenleving. De aanpak is gericht op het herstel van het gewone leven.  Het 50|50 Workcenter biedt o.a. werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die geen zorg ontvangen via het Leger des Heils.

De verschillende afdelingen van het Workcenter vervaardigen een breed scala aan producten en diensten. De vrijwilligers van de Bres werden vaardig rondgeleid en op de hoogte gebracht van de mogelijkheden en zaken die speelden rondom het workcenter. Ze werden steeds enthousiaster over wat ze hoorden en zagen. En er was veel te doen, denk aan:   de  mooie fietsenwerkplaats, waar oude fietsen werden opgeknapt en voor een leuk prijsje verkocht en een afdeling waar geschilderd en middels houtbewerking de mooiste dingen werden vervaardigd. Een mooi ingerichte winkel waar tegen een aantrekkelijk prijsje hele leuke kadootjes, op de afdeling gemaakte spullen, kaarten, tweede handskleding e.d. kon worden gekocht.

Het interessante (werk)bezoek werd afgesloten met een geweldige lunch in de brasserie”in de Bank”, de vrijwilligers kregen “waar” voor hun geld, de sandwiches waren bijna te groot, maar werden met smaak verorberd. Iedereen verdient een kans, wordt in dit Workcenter helemaal waargemaakt was de mening van de vrijwilligers van de Bres.