Stadshagenrun

 

Zaterdag 15 oktober werd de 9e editie van de Stadshagen Run georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle. De organisatie beschrijft dat het niet uitmaakt of je nu een ervaren hardloper bent of dat je meedoet voor jezelf, het gaat om het plezier. En dat was te merken. Uit heel Zwolle en omstreken waren mensen naar Stadshagen gekomen om mee te lopen of de deelnemers aan te moedigen, ook de Bres was vertegenwoordigd. De kou en regen kon de pret niet drukken. Er was een goede sfeer, mede dankzij het enthousiaste publiek en vrolijke muziek langs het parcours.

Er verschillende disciplines waarin jong en oud zich konden uitleven. Erg leuk ook dat dit jaar voor de tweede keer de Topfit G-run werd georganiseerd, speciaal voor lopers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en hun begeleiders.

De opbrengst van de Stadshagen Run gaat elk jaar naar goede doelen. Dit jaar zijn dat het Jeugdsportfonds en inloophuis De Bres. Voor elke inschrijving gaat er 1 euro naar één van deze twee doelen. Er waren dit jaar meer dan 2200 deelnemers. Het is nog even afwachten wat de opbrengst voor De Bres zal zijn, maar we zijn in elk geval al heel erg blij dat we uitgekozen zijn als goede doel.

De Bres was alom vertegenwoordigd tijdens de EP Stadshagen Run. Ter promotie van De Bres stonden Alie en Margriet met een stand op het terrein. Mensen die meer te weten wilden komen over het goede doel van deze Run konden hier hun vragen stellen en folders meenemen. Alie en Margriet vervulden daarnaast ook fanatiek de rol van aanmoedigers, want maar liefst 3 mensen van De Bres liepen mee met de Run2Day 5 kilometer. Onze sportieve vrijwilliger Ruben liep een persoonlijk record, bezoeker Adam twijfelde eerst nog even of hij mee zou doen, maar zette uiteindelijk een voortreffelijke tijd neer en vrijwilliger Klaas kwam met opgeheven hoofd als laatste over de finish. Doe hem dat maar eens na op je 66e.  

Nelleke Beimers, voorzitter de van EP Stadshagen Run kijkt terug op een succesvolle editie. De Stadshagen Run is een feest voor iedereen. Sport en sportiviteit verbindt mensen. Dit hebben wij als verschillende betrokkenen van De Bres ook mogen ervaren.

Klaas, Adam en Ruben, we zijn ontzettend trots op jullie prestaties!