Kennismaken met nieuwe coordinator

Kennismaken met nieuwe coordinator

Wie ben ik?

Mijn naam is Alie Bakker, ik ben 65 jaar en woon bijna 40 jaar in Zwolle. Op 01-07-2016 heb ik na een schitterend feest als orthopedagoog afscheid genomen bij een instelling voor jeugdhulpverlening in Zwolle. In deze baan lag echt mijn hart, ik probeerde een goede advocaat voor de jongeren te zijn.

 

Mijn hobby

Mijn grootste hobby is samen met vrienden een stukje fietsen, ik ben een lange afstand fietser, o.a naar Santiago de Compostella, een pelgrimage dus. Ik ben er trouwens van overtuigd dat iedereen die in dit leven onderweg is als het ware een pelgrim is. Bij een pelgrimstocht gaat het niet om het doel, maar op de weg er naar toe!!. Op een keer was mijn water op, de klimmetjes fors en de hitte overmatig. Ik ging afgepeigerd op een stoeprand zitten, komt er een oud Spaans vrouwtje naar buiten met een jerrycan met water, wat was ik haar dankbaar. Langzaam werd ik weer mens. Motivatie om bij de Bres aan de slag te gaan.

In mijn zoektocht naar een zinvolle tijdsbesteding kwam de Bres op mijn pad. Ik ging een kijkje nemen en was verkocht, ik ontmoette daar “pure” mensen die zeiden wat ze dachten. Ben jij van “God”, werd mij zonder omwegen door een bezoeker gevraagd. Ik kon niet anders reageren dan met een even recht toe recht aan antwoord “ja, ik ben van God”. Er ontstond een levendig gesprek, met pijnpunten trouwens. Wat opvalt aan de Bres is dat ze doet, wat ze pretendeert te zijn “laagdrempelig”.

Ik ervaar het echt als een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor een praatje, spelletje of wat drinken, of om gewoon even wat rust te ervaren in de hectiek van alle dag. Of net zoals ik zelf op mijn pelgrimstocht naar Santiago mocht ervaren; langzaam weer een beetje mens worden. De vrijwilligers zetten met elkaar een enorm goede sfeer neer, het lijkt mij een mooie uitdaging om in gezamenlijkheid mijn gaven in te zetten voor het inloophuis De Bres. Een warm nest voor velen, zoals de Bres onlangs werd genoemd in een uitgave van Zwolle Fit Nieuws. Ik kijk er naar uit.