Inwijding Nieuwe Keuken

Inwijding Nieuwe Keuken

Pannenkoeken voor de bezoekers van inloophuis De Bres Maandag 5 september is de nieuwe keuken van inloophuis De Bres in gebruik genomen. Het inloophuis is een van de weinige plekken in Zwolle, waar mensen elkaar kunnen  ontmoeten en weer in contact met anderen komen. Dat gebeurde maandag onder het genot van een pannenkoek, vers gebakken op het nieuwe fornuis. 

De afgelopen week was De Bres enkele dagen gesloten, om de medewerkers van Trebbe de kans te geven een nieuwe keuken te plaatsen. Trebbe en De Bres vonden elkaar begin dit jaar op de beursvloer Zwolle. Voorzitter Eduard Metselaar: “De Bres is voor velen een vaste en vertrouwde plek, zo’n intensief gebruikte plek vertoont dan na jaren op een aantal plekken slijtage. Wij zijn erg blij met de nieuwe keuken, waardoor we nu onze bezoekers weer met open armen kunnen ontvangen.”

Op de feestelijke ingebruikname kwamen 35 mensen af. Lucia Besten, coördinator bij de Bres: “Het werd een geweldige happening. Ik denk dat de pannenkoekenlucht hier nog wel even zal blijven hangen. Onze bezoekers hebben vaak een lastige tijd achter de rug, waarin ze op zichzelf zijn teruggeworpen. Dan zie ik, hoe subtiel ook, de blijdschap in hun ogen dat er ook voor hen door anderen moeite wordt gedaan. Dit keer door Trebbe, die een nieuwe keuken ter beschikking stelde.” Metselaar vult aan: “Met De Bres kijken we met enige zorgen naar de toekomst. Het blijkt lastig een inloophuis op een centrale plek in de stad open te houden. Maar wij rekenen op de inwoners en bedrijven van Zwolle. Met hen willen wij mensen, die zelfs het voeren
van een eenvoudig gesprek heel ingewikkeld vinden, het vertrouwen geven dat ze in Zwolle alle ruimte krijgen om zichzelf te zijn. Ontmoeten en verbinden, dat willen wij in ons pand aan de Heiligeweg mogelijk maken. Voor alle inwoners van Zwolle!”

Gerelateerde artikelen