Spoorwensdag vervult wens voor inloophuis de Bres

Spoorwensdag vervult wens voor inloophuis de Bres

ersoneel van de Nederlandse Spoorwegen en ProRail hebben een initiatief gestart om de maatschappelijke rol van NS en ProRail in de samenleving invulling te geven door jaarlijks een sPooRweNS dag te organiseren. Op deze dag laten ze zoveel mogelijk spoorgerelateerde wensen & dromen uitkomen.

Op deze dag laten ze zoveel mogelijk spoorgerelateerde wensen & dromen uitkomen. Twee vrijwilligers van de Bres (beiden werkzaam bij het spoor) dienen een aanvraag in: een dagje uit voor alle bezoekers en vrijwilligers van het inloophuis. De wens wordt gehonoreerd en dinsdag 24 mei 2011 was het zover.

Om 9.15 uur vertrekken we met een speciaal ingezette ‘Brestrein’, die het hele gezelschap (35 personen) naar het spoorwegmuseum in Utrecht brengt. In de trein worden we verwend met koeken op de heenreis en hapjes en drankjes op de terugreis. In het spoorwegmuseum kon iedereen zijn eigen gang gaan. Treinen bekijken, een voorstelling zien in het theater, zelf rijden in de simulator en ondertussen in het zonnetje heerlijk de meegekregen lunchzakjes legen.

Om precies 14.38 uur worden we door machinist Chris en conducteur Rinus weer veilig terug gebracht naar Zwolle. Het was in alle opzichten een geweldige dag. Ik heb zoveel blije gezichten gezien en mensen zien opbloeien, dat was mooi om te zien en mee te maken.

In Zwolle aangekomen worden als extraatje alle vrijwilligers van de Bres nog in de bloemen gezet. Het was een heel speciale dag die we niet snel zullen vergeten. Onze dank gaat daarbij uit naar de N.S. en Prorail die deze dag mogelijk hebben gemaakt, speciale dank voor Bart, Anneke, Rinus en Chris voor hun voortreffelijk organisatie en samenwerking mede door hun professionele inzet en respectvolle benadering is het een geweldige dag geworden.