Articles in Category: Blog 2011

Hier vindt u al onze posts van dit jaar.


Bezoek aan expeditie Ecodrome Zwolle

Bezoek aan expeditie Ecodrome Zwolle

Tijdens de beursvloer kwamen we elkaar tegen en sloten we een deal. Het Ecodrome nodigde bezoekers van de Bres uit voor een gratis bezoek en rondleiding. Woensdag 23 november 2011 kwamen we met 16 mensen aan en hebben we genoten van griezelige en indrukwekkende dieren, springlevend en opgezet, maakten een reis door de tijd in een halve wereldbol en nog veel meer. Het was een leerzame en avontuurlijke middag waarvoor we het Ecodrome hartelijk danken.

Rommelmarkt

Rommelmarkt

Het is een drukte van belang op vrijdag 18 november 2011 in de Bres. Samen met een aantal bezoekers van de Bres hebben gastvrouw Jopie, Ingrid en Joke voor de tweede keer een rommelmarkt georganiseerd. Weken van te voren is er van alles ingezameld. Er was –uitsluitend voor de gasten- voor een kleine prijs van alles te koop: kleding, tassen, servies enz. Als extraatje was er ook nog zelfgemaakte erwten- en tomatensoep. De rommelmarkt heeft 100,00 euro opgebracht welke geheel ten goede komt aan de Bres.

Spoorwensdag vervult wens voor inloophuis de Bres

Spoorwensdag vervult wens voor inloophuis de Bres

ersoneel van de Nederlandse Spoorwegen en ProRail hebben een initiatief gestart om de maatschappelijke rol van NS en ProRail in de samenleving invulling te geven door jaarlijks een sPooRweNS dag te organiseren. Op deze dag laten ze zoveel mogelijk spoorgerelateerde wensen & dromen uitkomen.

Theeproeverij van 't Konkeltje

Theeproeverij van 't Konkeltje

Maatschappelijk betrokken ondernemer Wilma Yntema, eigenaresse van 't Konkeltje in Zwolle verzorgde maandag 24 januari een theeproeverij in inloophuis de Bres. Centraal stond het proeven en ruiken van 4 verschillende theesoorten. Dat de geur en smaakbeleving heel persoonlijk is blijkt uit de verschillende reacties van de bezoekers. Het was een gezellige en informatieve bijeenkomst waarvoor wij Wilma hartelijk danken.

De Bres doet mee met actie NL Doet! van het Oranje Fonds

De Bres doet mee met actie NL Doet! van het Oranje Fonds

Vrijdag 18 maart 2011 gaan we met 25 gasten naar het bowlingcentrum Urbana om te genieten van een middag bowlen, mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. De actie 'NL Doet!' is het betere dagje uit en biedt (potentiële) vrijwilligers de mogelijkheid om als groep een positieve bijdrage aan de samenleving te leveren, nieuwe vaardigheden op te doen en vooral samen een leuke dag (of dagdeel) te hebben.

Schaak/dam toernooi in de Bres

Schaak/dam toernooi in de Bres

Onder auspicien van één van de bezoekers van de Bres, werd in samenwerking met dagopvang BonJour op donderdag 12 mei een schaak/dam toernooi georganiseerd.

Stamppottenbuffet

Stamppottenbuffet

Wederom kon de Bres dankzij een gulle gift voor een 'voedzame maaltijd', een stamppottenbuffet op tafel zetten voor al haar gasten. Alle lof ook voor Cateraar Elzinga die alles tot in de puntjes verzorgde en kostenloos de borden, bestek en afwas voor haar rekening nam.

Zwarte Pieten in de Bres

Zwarte Pieten in de Bres

Maandag 5 december 2011, plotseling wordt er keihard op de ramen gebonsd. Hilariteit alom.
Twee Zwarte Pieten komen binnen met een prachtig gedicht van Sinterklaas. De Pieten willen graag bingo spelen. Natuurlijk zijn er ook presentjes en chocoladeletters. Dan is het weer tijd voor de Pieten om op te stappen. Bedankt hoor Pieten voor jullie bijdrage en tot volgend jaar.