De Bres: najaar / winter update

December 2004. U hebt het in de Peperbus kunnen lezen en zien: één van de vrijwilligers, Waltraud Strelow, had het idee opgevat om het kerstdiner voor onze gasten te sponsoren door middel van de verkoop van zelfgemaakte kerstmannen en sneeuwpoppen. 

Dat werd zowat een hype: de opbrengst is € 200,-. Ook de NCRV kwam het verhaal op het spoor, en ze hadden Waltraud en haar poppen wát graag in het TV programma ‘Man bijt hond’ gehad. Helaas ging dat feest door een communicatiefoutje niet door.
Diezelfde week belde de Monuta stichting op: op een avond voor mensen die in het afgelopen jaar een geliefde verloren hebben, krijgt iedere aanwezige een roos. Alle rozen samen vormen een boeket. In overleg met betrokkenen wil men dit boeket graag in de Bres bezorgen. In het stiltecentrum, destijds mede mogelijk gemaakt door een gift van: Monuta.
Zondag 5 december: hoog bezoek. Sinterklaas en twee zwarte Pieten móeten natuurlijk wel even het adres Heiligeweg 1 aandoen. De maandag daarop horen we opeens dat de vrijwilligers van de Bres genomineerd zijn als ‘vrijwilligers van het jaar’. Blijkbaar is er een brief (uit september) waar dat in stond zoek geraakt. Nu gaan we halsoverkop met z’n allen donderdag 9 december naar de nieuwe Buitensociëteit. Spannend!
En dan bereiden we ons voor op de kerstviering. Al tientallen mensen geven te kennen aan te willen zitten aan het kerstdiner op 2e kerstdag, zondag 26 december. Dan is er ook een benefietconcert in de Bres door de Bazuin. Feestelijk! Komt u ook?