Eervolle vermelding Ab Harrewijn Prijs voor inloophuis De Bres

Terwijl de Ab Harrewijn Prijs dinsdag 13 mei 2003 in Den Haag werd uitgereikt aan de 31-jarige Aysel Disbudak, oprichtster van het Platform Gehandicapten Amsterdam, kreeg het Zwolse inloophuis De Bres een eervolle vermelding en een cheque van 250 euro.

 De jury, waarvan Paul Rosenmöller deel van uitmaakt, prees de vrijwilligers van De Bres en coördinator Egbert van Veldhuizen vanwege de gastvrijheid die het inloophuis biedt en het brede maatschappelijke en levensbeschouwelijke draagvlak.


Ruim driehonderd mensen bezochten de bijeenkomst met prijsuitreiking ter ere van de vorig jaar plotseling overleden groenlinkse politicus en predikant Ab Harrewijn. Om zijn gedachtegoed in ere te houden is de naar hem genoemde prijs in het leven geroepen om ‘initiatieven aan de onderkant van de samenleving te stimuleren die zich kenmerken door inventiviteit en doorzettingsvermogen’.
Het initiatief voor de Ab Harrewijn Prijs is genomen vanuit De Linker Wang, platform voor geloof en politiek verbonden met GroenLinks. De instelling van de prijs is mede mogelijk gemaakt door Vakcentrale CNV en door DISK (Dienst in de Industriële Samenleving vanwege de Kerken) en wordt jaarlijks op 13 mei uitgereikt.