• De Bres

  De Bres

  De Bres is al ruim een decennium een bijzonder
  inloophuis nabij het centrum van Zwolle.
  Wij bieden laagdrempelige gastvrijheid aan
  een nog altijd groeiende, brede doelgroep.
  De Bres helpt velen om stabiel te blijven en
  opgedane contacten te onderhouden.
  Onze gasten ervaren de Bres als een
  veilige plek in de hectiek van het bestaan.

  Inloophuis De Bres draagt bij aan het versterken
  van het informele netwerk, door ontmoeting en contacten
  tussen bezoekers onderling aan te moedigen.
  De vrijwilligers stimuleren deelname aan activiteiten,
  het maatschappelijk verkeer en waar nodig
  wordt doorverwezen naar hulpverlenende instanties.
  De Bres levert een specifieke benadering waarmee zij
  de eigen kracht van mensen aanwakkert.
  De krant en koffie zijn ondersteunend aan dit proces.


  Van harte welkom

Sponsoravond

Van catwalk tot stamppot; De Bres ontmoet sponsors!
Wie donderdag 22 maart bij De Bres naar binnen keek, zag vrolijke taferelen! Theatermaakster en sponsor van De Bres Jolan van de Waeter, trakteerde de sponsors van De Bres met een kalmerende rituele handenwassing, een swingende catwalk en een stoer boks-spektakel!

Dit alles om De Bres even flink te promoten als typisch Zwols en uniek ‘goed doel’. De Bres ontvangt alle dagen van de week gasten; Zwollenaren met weinig tot geen netwerk om zich heen. Kwetsbare mensen die in De Bres een luisterend oor vinden, lotgenoten en de kracht om vooruit te komen.


Op de catwalk maakten de sponsors kennis met gast Adam, vrijwilligster Myrna en penningmeester Anne. Waar Anne liep met vastberaden tred, koos Myrna voor een huppelpas om uiting te geven aan het plezier dat De Bres haar schenkt. En Adam, zwierdeook met genoegenlangs de lachende toeschouwers.

Aanmoedigen!
In de boksring nam Dries Jonker van het Rabobank Stimuleringsfonds het op tegen Eduard Metselaar, voorzitter van het Bres-bestuur. Theatervrouw Jolan van de Water verruilde snel haar dameshakken voor gympen en maakte de mannen warm voor de (verbale) wedstrijd. Waarbij de voorzitter zich verplaatste in de rol van sponsor en vice versa. Hulde aan de beide heren die zich enorm goed inleefden in hun rol! Verschillende, prikkelende stellingen kwamen aanbod in de ring. Het publiek mocht het tweetal naar hartelust aanmoedigen en toejuichen.

Na ietwat serieuzere verhaal-fragmenten, waarbij Jolan van de Water zich snel en vakkundig transformeerde tot weer een nieuw karakter, volgde de quiz der quizen. Met allerhande vragen/weetjes over De Bres, over de oprichting, de initiatiefnemers, het adres enzovoort. Er werd goed gestreden, maar uiteindelijk mocht raadslid Dikkie van Gijssel-van der Vegt de hoofdprijs in ontvangstnemen; eenpakvers-gebrandekoffie. Het gezellige ‘bakkieleut’ is kenmerkend voor De Bres en werkt drempelverlagend bij het maken van contact. Contact werd er ook volop gelegd tijdens de sponsoravond. Bestuursleden, gasten vanuit de kerken, uitvaartorganisatie Monuta, gastvrouwen van De Bres; ieder sprak met elkaar en kwam tot de conclusie dat De Bres ieders steun verdient

Uitbundigzwaaien
Penningmeester Anne sprak een slotwoord en wees de aanwezigen op een scala aanbonnen met een waarde van 100 tot 1500 euro. Varierend van het dragen van de schoonmaakkosten voor een maand tot de energierekening voor een kwartaal,een jaar lang koffie etcetera. Voor elk wat wils.Jolan van de Water met haar steun en toeverlaat in theaterland Richard Hop, zorgden nog voor een passend afscheid: Hoe wilt u gaan? Met stille knik, uitbundige zwaai of wenst u een ‘hug’? De laatste twee opties waren favoriet, wat de sfeer van de avond nog eens extra onderstreepte!

 

 

 

Bres2
Bres3
Bres1